General information on the project | Country specific information:        

Vasútfejlesztés 2014 - A vasúti közlekedés fejlesztési lehetőségei Magyarországon és a régióban 

2014. június 5-én a híres budapesti Hotel Gellértben rendezték meg a RAILHUC projekt második nemzetközi konferenciáját „Vasútfejlesztés 2014: A vasúti közlekedés fejlesztési lehetőségei Magyarországon és a régióban” címmel. Az eseményt a RAILHUC projekt magyarországi kutatóintézeti partnere, a KTI Közlekedéstudományi Intézet szervezte. Számos szakember képviselte a magyar hatóságokat, nonprofit szervezeteket, egyetemeket, pályahálózat-működtetőket, vasúti szolgáltatókat, és a konferencián részt vettek a RAILHUC projekt olasz, német, osztrák, cseh, szlovén és szlovák partnerei is.

 

A konferencia tájékoztatást nyújtott a vasúti- és közösségi közlekedés az Európai Unió 2014-2020 közötti költségvetési időszakában biztosított finanszírozási lehetőségekről és az Országos Vasútfejlesztési Koncepcióról (OVK), 2050-ig szóló kitekintéssel.

 

Az előadók kiemelték, hogy a régiók átfogó fejlesztésének és a versenyképesség javításának fontos eleme az elérhetőség és a jó minőségű közlekedési kapcsolatok kialakítása.

 

Különös hangsúlyt kapott az elővárosi, a határokon átnyúló és a nagytávolságú közlekedés fejlesztése, nevezetesen Magyarország legfontosabb, 1-es számú vonal, amely a nyugati megyéket és Bécset köti össze Budapesttel.

 

Dr. Kormányos László, a MÁV-START képviselője bemutatta az 1-es vonal lehetséges közlekedési koncepcióit az új bécsi főpályaudvar (Wien Hauptbahnhof) és a Budapest – Tatabánya közötti vonalszakasz felújításával összefüggésben. A Budapest és Bécs közötti utazási időt a jelenlegi 3 óráról fokozatosan 40 perccel, 2 óra 20 percre lehet csökkenteni. Az új üzemeltetési koncepció értelmében a Budapest – Győr – Sopron/Szombathely között közlekedő IC-k is két külön gyorsabb menetvonalon közlekedhetnek majd.

 

Hartmann Erik, a pályahálózat működtetését végző MÁV képviseletében folytatta a gondolatmenetet, kiemelve, hogy a bemutatott, az 1-es vonalat érintő modernizációs lépések és projektek a megálló- és állomásépületek felújítását feltételezik a Budapest – Tatabánya szakaszon. Ugyanakkor a túlméretezett állomáscsarnokok problémája Közép-Európa egésze számára jelent kihívást.

 

A vasútállomások kérdésére a Bécs képviseletében felszólaló Manuel Pröll is kitért, aki az osztrák főváros fejlesztési koncepciójáról beszélt. Ennek egyik eredménye az új bécsi főpályaudvar, amelyet teljes egészében 2014. december 14-én adnak át a forgalomnak.

 

A továbbiakban a konferencián számos, a budapesti agglomerációt érintő, az elővárosi vasúti közlekedés fejlesztésére irányuló projektet mutattak be, köztük az Esztergom – Budapest közötti vasúti pályán jelenleg is zajló felújítást. A fejlesztés hasznosulására jó példa, a modern motorvonatok, a Desiro Classic üzembe állítása, aminek következtében az utasok száma 17%-kal nőtt ezen a vonalon. A pályafelújítás a modern vasúti járművekkel és az innovatív üzemeltetési koncepcióval karöltve képes a vasút iránt jelentősen megnövelni az utasok érdeklődését, amely egyúttal a fenntartható mobilitásról szóló közlekedéspolitikai célkitűzés megvalósulását is jelenti.

 

Budapest központjának környezeti terhelése, különösen a zajterhelés jelentősen csökken az elsősorban áruszállításra használandó déli vasúti elkerülő (V0) megépítésével. Ez a forgalom jelenleg a városon áramlik át. A vasúti áruszállítás útvonalának megváltoztatásával a túlterhelt, sugárirányú elővárosi szakaszok kapacitásának jelentős része felszabadul, különösen az 1-es vonal Bicske – Budapest és a 100-as vonal Budapest – Cegléd közötti szakasza, amely hozzájárul az elővárosi és a nagytávolságú forgalom további növekedéséhez.

 

Mint üzemeltetési koncepció, a konferencián felmerült egy Budapesten a körvasút érintésével áthaladó, észak-déli irányú átlósan közlekedő vonat ötlete a Piliscsaba – Kunszentmiklós-Tass vonalon.

 

A konferencia igen érdekes része volt az a szekció, amely a sikeres, uniós finanszírozású projektekről szólt és amely a vasúti közlekedés különböző területeinek innovatív megoldásait mutatta be. Ezek között szerepelt a Central Europe program RAILHUC projektje, illetve a Magyarország-Szerbia (Szeged – Szabadka) és Szlovákia (Miskolc – Kassa kapcsolat, illetve a Komárno – Komárom, Győr – Pozsony) közötti határon átnyúló projektek.

 

Utolsó előadásként a műszaki szempontból lenyűgöző 4-es metró utasforgalmi próbaüzemének első két hónapjáról hallhattak prezentációt a BKK képviselőjétől.

 

A konferenciát nagyra értékelték a külföldi közlekedési szakemberek is, akik a záróesemény keretében rendezett élénk vitában is részt vettek.

 

További információk és a prezentációk a RAILHUC projekt hivatalos oldalán érhetők el: www.railhuc.eu.

 

 

2014. június 5. | 8:30 – 17:00 | Hotel Gellért Budapest, Gobelin Terem | Szent Gellért tér 1.

 

8:30 Regisztráció Letölthető előadások
9:00

Megnyitó

Dr. (Ph.D.) Vörös Attila (tudományos igazgató, KTI Nonprofit Kft.)

 
9:05

Az infrastruktúra-finanszírozás változásai (KÖZOP/IKOP)

Dr. Gecse Gergely (NFM)

 
9:20

Az új Nemzeti Közlekedési Stratégia, az Országos Vasútfejlesztési Koncepció

Ferencz Edina (FŐMTERV Zrt.)

 
9:40

A Budapestet elkerülő (V0) vasútvonal

Takács Miklós (FŐMTERV Zrt.)

 
10:00

Budapest elővárosi vasútfejlesztések – 2-es vonal (Budapest-Esztergom) átépítés

Molnár Richárd (NIF Zrt.)

 

10:20

Experiences of GYSEV on infrastructure development and tariff associations

Liska Szilárd (GYSEV Zrt.)

 
10:40 Coffee break  
11:10

Új állomásépületek - új funkciók az 1-es vasútvonalon

Hartmann Erik (MÁV Zrt.)

 
11:30

Az új bécsi főpályaudvar

Manuel Pröll (Bécsi Önkormányzat, Ausztria)

 
11:50

Győr elővárosi vasútfejlesztési projekt

Kádi Ottó (FŐMTERV Zrt.)

 
12:10

A körvasút bevonási lehetősége a személyforgalomba Budapesten

Földiák János (MÁV Zrt.)

 
12:30 Ebéd a Hotel Gellért-ben  
13:30

DitranS Interreg projekt – Határon átnyúló kapcsolat Szeged és Subotica (Szerbia) között

Albert Gábor (KTI Nonprofit Kft.)

 
13:50

Szolgáltatás fejlesztés a vasúton Bécs - Budapest között

Dr. Kormányos László (MÁV-START Zrt.)

  
14:10

A RAILHUC projekt, Győr kitekintéssel

Andrea Arcelli (Emilia-Romagna Regió, Olaszország)

 
14:30 Kávészünet  
15:00 NOBO-DEBO - új szereplő a vasúti tanúsítás területén

Tombor Sándor (KTI Nonprofit Kft.)
 
15:20

A TransHUSK projekt (szlovák-magyar határon átnyúló kapcsolat)

Dr. Siska Miklós (KTI Nonprofit Kft.)

 
15:40

Metro 4 (Budapest), az első forgalmi tapasztalatok

Somodi László (BKK Zrt.)

 
16:00

Kérdések

 
16:30

A konferencia zárása

Dr. (Ph.D.) Vörös Attila (tudományos igazgató, KTI Nonprofit Kft.)

 
16:40 Vita a Győrben javasolt fejlesztésekről  
  Összes előadás letöltése egyben, tömörítve
Hamarosan.