General information on the project | Country specific information:        

 

Ismerje meg Ön is a közeljövő utazási élményét , a Railhuc projekt Győr csomópontja környékén elvégzett uniós együttműködés eredményeit összefoglaló rövid film megtekintésével.

 

 

Vasútfejlesztés 2014: A vasúti közlekedés fejlesztési lehetőségei Magyarországon és a régióban

2014. június 5-én a híres budapesti Hotel Gellértben rendezték meg a RAILHUC projekt második nemzetközi konferenciáját „Vasútfejlesztés 2014: A vasúti közlekedés fejlesztési lehetőségei Magyarországon és a régióban” címmel. Az eseményt a RAILHUC projekt magyarországi kutatóintézeti partnere, a KTI Közlekedéstudományi Intézet szervezte. Számos szakember képviselte a magyar hatóságokat, nonprofit szervezeteket, egyetemeket, pályahálózat-működtetőket, vasúti szolgáltatókat, és a konferencián részt vettek a RAILHUC projekt olasz, német, osztrák, cseh, szlovén és szlovák partnerei is.

A konferencia tájékoztatást nyújtott a vasúti- és közösségi közlekedés az Európai Unió 2014-2020 közötti költségvetési időszakában biztosított finanszírozási lehetőségekről és az Országos Vasútfejlesztési Koncepcióról (OVK), 2050-ig szóló kitekintéssel.

Az előadók kiemelték, hogy a régiók átfogó fejlesztésének és a versenyképesség javításának fontos eleme az elérhetőség és a jó minőségű közlekedési kapcsolatok kialakítása.

Különös hangsúlyt kapott az elővárosi, a határokon átnyúló és a nagytávolságú közlekedés fejlesztése, nevezetesen Magyarország legfontosabb, 1-es számú vonal, amely a nyugati megyéket és Bécset köti össze Budapesttel.

Tudjon meg többet a konferencia

 

RAILHUC projekt: fókuszban a közép-európai vasúti közlekedés erősítése

Az EU kohéziós politika területi együttműködésre irányuló programjai 2007 óta arra ösztönözték a tagállamok régióit és városait, hogy közös érdekeiket szolgáló témákon dolgozzanak. Ennek eredményeképpen számos projekt ötlet merült fel a közlekedés területén is. Ezek egyikéből végül létrejött egy stratégiai jelentőségű nemzetközi projekt, a RAILHUC, amelynek célja az EU régiók megközelíthetőségének és összeköttetéseinek elősegítése.

A „Railway Hub Cities and TEN-T network“ (Vasúti csomóponti városok és a TEN-T hálózat - „RAILHUC“) projekt a CENTRAL EUROPE program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A projekt vezetője az olaszországi Emilia-Romagna régió, együttműködve további partnerekkel és társult intézményekkel Németországból, Ausztriából, Lengyelországból, Magyarországról, Szlovéniából, Szlovákiából, és Csehországból. A transznacionális alapú együttműködés egyedülálló lehetőséget ad egy olyan probléma kezelésére, amely mindegyikük számára aktuális, de egyedül egyikük sem tudná megoldani. Míg számos közép-európai országban fejlesztik a nagysebességű és intercity vasúti szolgáltatásokat, addig ez a folyamat nem valósul meg a regionális és helyi vasútvonalak, valamint vasúti rendszerek esetében. Ennek következtében a vasúti szállítási potenciált nem lehet teljes mértékben kihasználni a közép-európai helyi és távolsági összeköttetések optimalizálása során.

A RAILHUC célja: a vasúti közlekedés erősítése a közép-európai térségben. Ennek érdekében igyekszik fejleszteni a főbb csomóponti városok és körzeteik vasúti ráhordási funkcióit, támogatni a közlekedési csomópontok közötti funkcionális integrációt és multimodális együttműködést. A partnerek élnek az információ csere, az egymástól tanulás, valamint a bevált gyakorlatok megosztásának eszközeivel, hogy közös koncepciókat fejlesszenek ki a városi, elővárosi és a regionális vasúti közlekedés intercity és transznacionális hálózatokba történő jobb integrálása céljából. Természetesen figyelembe veszik a specifikus helyi igényeket is. A folyamat a jövőben rendszeres konzultációkat és kerekasztal egyeztetéseket feltételez az érdekeltek között, beleértve a vasúti és nem vasúti közlekedési szolgáltatókat, az infrastruktúra-kezelőket is. Igyekeznek azonosítani valamennyi szűk keresztmetszetet, a csomóponti multimodális integráció akadályait, és igyekeznek megkeresni az elhárítás lehetséges legcélszerűbb megoldásait.

A szűk keresztmetszetek felkutatása stratégiai tervezési dokumentumok kidolgozásához vezet, amelyek meghatározzák a csomóponti integráció hosszú távú prioritásait, valamint a konkrét infrastrukturális, szolgáltatási és adminisztratív intézkedéseket is ezek eléréséhez. Igyekeznek kihasználni a szinergia-hatásokat a már folyamatban levő beavatkozásokkal. Bízva az érdekeltek és a döntéshozók e folyamatban történő kiterjedt szerepvállalásában, a RAILHUC ezen széles körű véleményekre és állásfoglalásokra kívánja alapozni eredményeit, ezáltal biztosítva az eredmények hosszú távú fenntarthatóságát.

A projekt eredmények további terjesztése oly módon valósul meg, hogy azokat minden partner beáramoltatja a helyi politikai intézkedésekbe. A partnerek elkötelezik magukat, hogy bizonyos prioritások mentén az összes fő érdekelttel működési megállapodásokat kötnek. Hozzásegítve őket a RAILHUC megoldások megvalósításához, valamint a hosszú távú csomóponti integrációra vonatkozó beavatkozási terveik bevetéséhez. Mindemellett összefoglalják a megszerzett tudást, a legjobb megoldásokat és a fő következtetéseket a közép-európai térség vasúti közlekedésére vonatkozó nemzetközi stratégiában.

 

A RAILHUC projekt amellett, hogy a jobb elérhetőség és összeköttetés érdekében a vasúti és multimodális közlekedés közép-európai integrálását szorgalmazza, igyekszik know-how-ját és innovatív megoldásait más EU tagországok és régiók számára is elérhetővé tenni.

 

Kapcsolódó anyagok: